Couscous med frukt och nötter - Sötad med Canderel® strö

Metod

1. Häll couscous i en skål och tillsätt 300 ml kokande vatten så att couscousen precis täcks. Låt stå och dra i 10 minuter och rör om med en gaffel.

2. Tillsätt aprikoserna, tranbären och nötterna. Rör om för att blanda ingredienserna.

3. Mixa dressingens ingredienser och smaksätt med havssalt och nymald svartpeppar. Häll över couscousen och rör om. Blanda i persiljan. Smaka av och krydda om det behövs.

234 kcal per portion

Ingredienser

250 g couscous
25 g torkade aprikoser (hackade)
25 g torkade tranbär eller använd torkade dadlar färdiga att ätas
25 g hela mandlar (med skal, grovt hackade) eller använd hasselnötter
1 handfull  slätbladig persilja (grovt hackad) eller koriander
Till dressingen
1 msk extra jungfruolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk Canderel strö
1 nypa kryddpeppar