Havre-, bär- och apelsinkakor - Sötade med Canderel® strö

Metod

1. Värm ugnen till 180C/gas 4. Häll över alla torra ingredienser i en stor mixerbunke.

2. Smält smöret och häll det över den torra blandningen. Nu är det dags att hälla i lönnsirapen och äggvitorna och blanda allt.

3. Använd en sked för att lägga klumpar av degen på ett bakpapper (nonstick), platta  sedan till med baksidan av skeden för att forma cirka 6 cm stora kakor.

4.  Sätt in i den förvärmda ugnen och grädda i 10-15 minuter tills de är lätt bruna och helt klara.

90 kcal per portion

Ingredienser

100 g vetemjöl
85 g havregryn
50 g blandade torkade bär
2 msk Canderel strö
1/2 msk finrivet apelsinskal
1 tsk bakpulver
1/2 tsk mald kanel

En nypa salt

125 g smält fettsnålt margarin
1 msk lönnsirap
2 äggvitor, lätt vispade