Jamaikansk vintercocktail - Sötad med Canderel® strö

Metod

1. Lägg kanelstång, muskotnöt och kryddpeppar i en hållbar plastpåse. Använd en träklubba för att krossa ingredienserna.

2. Häll över kryddorna i en medelstor stekpanna och värm upp till rökningspunkt. Avlägsna från värmen, låt svalna i 5 minuter och värm igen.

3. Tillsätt 250 ml vatten och 12 msk Canderel. Låt sjuda i 5 minuter. Sila ner i en skål. Låt svalna. Om  möjligt, sikta genom bommullvävsduk eller ett kaffefilter för att fånga upp sedimentet.

4. Häll över kryddsirapen i en bringare, tillsätt rom, apelsinjuice och citronjuice. Tillsätt till sist mycket is och fruktskivorna.

5. Serveringstips: Gnid en apelsinskiva runt glaskanten. Blanda lite Canderel och mald kanel på ett tefat och doppa glasen i blandningen.

197 kcal per portion

Ingredienser

1 kanelstång
1 hel muskotnöt
1 tsk kryddpepparkorn
12 msk Canderel strö
150 ml mörk rom
600 ml osötad apelsinjuice
Juice från 3 citroner
Is
Citron- och apelsinklyftor som dekoration