Chokladrulltårta - Sötad med Canderel® strö

Metod

1. Smörj en bakplåt på 32,5×23 cm (13x9in) ugnsform och lägg på bakplåtspapper. Sikta mjöl och kakao på en tallrik.

2. Häll äggen och Canderel i en stor bunke och placera bunken över en kastrull med sjudande vatten, vispa med elvisp i 5-7 minuter tills blandningen är tjock och volymen nästan ökat till det dubbla. Ta bort från värmen och vispa ytterligare någon minut.

3. Sikta mjölet igen över ytan på blandningen och rör försiktigt i det med en metallsked. Bred ut blandningen i långpannan och jämna ut. Grädda i 7-8 minuter tills den är precis gyllenbrun.

4. Placera en vikt kökshandduk på arbetsytan och lägg ett rent bakplåtspapper över. Vänd ut kakan och lämna bakplåtspappret på. Täck  med en fuktig kökshandduk. Låt den svalna i cirka 1 timme

5. Ta bort handduken och avlägsna bakplåtspappret. Skär av rulltårtans ändar med en vass kniv. Häll kvark, creme fraiche, vaniljextrakt, kakaopulver och Canderel i en bunke och rör om till en jämn blandning. Bred ut jämnt över kakan. Lyft långsidan med hjälp av pappret och rulla ihop till en rulle. Lägg rulltårtan på en platt skärbräda eller  bricka och sätt in i kylskåpet i 3-4 timmar. Pudra kakan med Canderel innan den serveras.

180 kcal per portion

Ingredienser

50 g vetemjöl
25 g kakaopulver
3 stora ägg
8 msk Canderel Granules

Till fyllningen

250 g kvarg på tub
200 g fettsnål creme fraiche
1 tsk vaniljextrakt
40 g kakaopulver
12 msk Canderel strö