Fyllda pannkakor - Sötade med Canderel® strö

Metod

1. Först gör man pannkakorna. Häll mjölet i en bunke och blanda i saltet. Forma ett hål i mitten och tillsätt ägg och lite av mjölken. Vispa ihop ingredienserna.

2. Blanda i mjölet och vispa tills smeten är smidig. Byt till en ballongvisp om du vill få smeten helt klumpfri. Rör i kanel och häll över i en bringare. Ställ åt sidan.

3. Värm upp olja i ett pannkaksjärn eller stekpanna. När oljan är varm häll över det mesta i en kanna (att användas senare). Häll en slev smet i järnet eller stekpannan så att den blir helt täckt. Grädda i några sekunder, lossa kanterna med en kniv och vänd pannkakan när den är gyllenbrun. Grädda andra sidan i några minuter tills pannkakan är klar.

4. Lägg pannkakan på en tallrik och täck över med smörpapper, fortsätt på samma sätt tills pannkakorna är färdiggräddade. Använd lite av oljan då och då

5. Smält nu det fettsnåla margarinet i en stekpanna och tillsätt Canderel strö, kanelstång och blandade kryddor. Tillsätt plommon och rör om så att de täcks, stek i cirka 3-5 minuter tills de börjar få färg runt kanterna

6. Skeda över plommonen i pannkakorna, rulla, skär på mitten och toppa med Canderel strö.

263 kcal per portion

Ingredienser

3 msk solrosolja
25 g fettsnålt margarin
4 plommon, kärnade och skurna i fyra bitar
2 tsk Canderel strö
0,5 tsk blandade kryddor
1 kanelstång ( i bitar)

Pannkakor

125 g vetemjöl
1 nypa salt
1 ägg
300 ml lättmjölk
1 nypa kanel